9. day - Buch - Magdeburg






Trip: 64,7 km/h
Average speed: 19,7 km/h
Max. speed: 42,1 km/h
Overal time: 21:51h

Monday special! Today's report is written by Mette...

Ja, för omväxlingens skull också lite svenska (hoppas att det inte hindrar dig från att läsa).
Vi visste att vi skulle ha en lång färd framför oss, och var visst lite oroliga gällande den möjliga motvinden, så vi steg extra tidigt upp och njöt en god frukost i buffetstil på vårt härbärge.

Kom alltså i god tid iväg och hade tur eftersom det inte var blåsigt. Annars var de bekanta gråa molnen på himlen, fast idag var de inte fyllda med regn : ) Fördelen med ett tjockt molntäcke är ju att den skyddar från solen, som skulle leda till ännu mera svett och dessutom solbränd hud. Idag var det rentav lite morgonkyla i luften fram till tio tiden.

Vi hade alltså bra "drive" och kom snabbt framåt, så vi utnyttjade situationen och försökte köra non-stop. Några pauser blev det givetvis: Svens tarometer spelade lite spratt och slutade fungera för en tid, tankaden vatten i oss och köpte mera i en liten ortsbutik, åkte färja osv.

Hade otur när vi ville åka längs med den utvisade cykelvägen och ignorerade en liten skylt om att vägen inte var användbar. Landade därmed i flera hundratalsmeter fårskit (ursäkta uttrycket, men det var som jag säger). Visserligen träffade vi sedan också fåren, vilket ju i och för sig alltid är trevligt, men denna gång hade fårskötaren också sett till att cykelvägen var spärrad och vi hade inget annat val än att köra genom samma bruna och luktande väg tillbaka och ta en omväg för att komma vidare.

Lite föra Magdeburg träffade vi också på en stor sluss så vi kollade in hur det massiva verket fungerar eftersom det kom två båtar som åkte in. Enormt vilken kraft vattnet kan ha!

Magdeburg är en stor stad så gps fick hjälpa oss videre till härbärget, vid det här laget var vi faktiskt redan ganska slut (hade dessutom fått lite motvind). Var smått besvikna när ingen öppnade på härbärget, och fick inte kontakt ens per telefon. Väntade flitigt och visst kom vår värd, hon hade varit utan telefonkontakt i den lummiga trädgården och jobbat. Vi fick ett trevligt rum och skyndade att göra oss färdiga så att vi kunde åka till centrum. Tog spårvagnen och steg av vid domkyrkan. En mäktig kyrka, delvis under reparation. Intressant arkitektur av Hundertwasser, peppade på ett trevligt sätt upp centrumet som kanske annars var lite av en besvikelse för oss.

Köpte vårt kvällsmål i butiken och njöt den på rummet. Vi känner av musklerna. Två dagar kvar till Dessau, så det ger oss ännu tid till många sevärdheter längs vår färd. Vi njuter...

0 Kommentare: